Umetniki

Gledališče Igrišče, avg.2014
Andreja Kopač
je novinarka, publicistka in teoretičarka, ki v zadnjem času največ deluje kot dramaturginja in sodelavka pri domačih in tujih umetniških projektih. Med letoma 2009 do 2013 je sodelovala pri več kot 35 predstavah na področju uprizoritvenih umetnosti. Od januarja 2013 je gostujoča mentorica na salzburški akademiji eksperimentalnih plesnih umetnosti SEAD in poučuje del predmeta Umetnost govora na SVŠGL v Ljubljani; dramsko-gledališka smer. V letu 2013 je za izredne dosežke na področju plesa prejela področno priznanje JSKD – plaketo »Mete Vidmar«.

 

Gledališče Igrišče, avg.2014
Ana Duša
je pripovedovalka in ena izmed dveh vodij Pripovedovalskega Varieteja, v katerem se posveča raziskovanju in razvoju sodobnega pripovedovanja pri nas. Svojo pripovedovalsko pot je pričela v kolektivu Za 2 groša fantazije na Radiu Študent, v katerem je delovala do njegovega konca leta 2012 – kot redaktorica, pripovedovalka in avtorica istoimenskih radijskih oddaj na ljubljanskem radiu Študent. V sodelovanju s Špelo Frlic vodi programa za otroke Varietejček v ljubljanski Kavarni Union ter celoletne in krajše izobraževalne programe s področja pripovedovanja za mladino in odrasle. Je članica pripovedovalsko-glasbene skupine Tri zdrave Marije in en oče naš.

 

Gledališče Igrišče, avg.2014
Špela Frlic
, pripovedovalka, je bila do njenega zaključka leta 2012 članica kolektiva Za 2 groša fantazije na Radiu Študent, v okviru katerega je delovala kot avtorica istoimenskih oddaj, špikerica in pripovedovalka. Leta 2009 je skupaj z Ano Duša ustanovila Pripovedovalski Variete, ki se posveča razvoju sodobnih pripovedovalskih praks v slovenskem prostoru. V okviru društva sovodi otroški program Varietejček v ljubljanski Kavarni Union, mesečne pripovedovalske dogodke za odrasle v ljubljanskem Klubu Daktari in Mestni knjižnici Kranj ter celoletne in krajše izobraževalne programe s področja pripovedovanja, namenjene različnim starostnim skupinam. Na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete pripravlja magistrsko nalogo na temo sodobnega pripovedovanja v slovenskem prostoru.

 

Gledališče Igrišče, avg.2014
Andrej Jus
je leta 2007 diplomiral iz gledališke in radijske režije na AGRFT s predstavo Samotni zahod (nagrada za režijo na 4. mednarodnem festivalu dramskih umetnosti v Bolgariji). Režiral je v mnogih gledališčih (SLG Celje, SNG Nova Gorica, MGL Ljubljana, lutkovni gledališči MB in LJ, Srbsko narodno gledališke Subotica …). Zrežiral je uprizoritve raznovrstnih tematik in žanrov, od otroških, lutkovnih, komedij, dram, tragedij, muzikala, pa vse do avtorskih predstav. Poleg režije vodi gledališke delavnice v različnih skupinah, najpogosteje po srednjih šolah (v tem sklopu sta nastali predstavi »Čarovnik iz Oza« za Center srednjih šol Velenje in »Gostilna pri mrhi« za Gimnazijo Slovenj Gradec).

 

Gledališče Igrišče, avg.2014
Polona Janežič
, glasbenica, klaviaturistka, članica bendov Melodrom, Katalena in Narat, tudi pisateljica (roman Sinbadove muze), zadnja leta pa je kot avtorica in izvajalka glasbe dejavna tudi na pripovedovalskih dogodkih (Pripovedovalski variete, Tri zdrave Marije in en oče naš) in v gledaliških predstavah: Gremo vsi! in Srce na dlani – obe v režiji Mareta Bulca ter Po mojem Slovenci …, kjer spremlja Borisa Kobala.

 

Gledališče Igrišče, avg.2014
Nataša Živković
ustvarja na različnih področjih uprizoritvene umetnosti; od sodobnega plesa, gledališča do performansa. Po končani Srednji baletni šoli se je preusmerila v sodobni ples in sodelovala s številnimi koreografi in koreografinjami, v zadnjem času pa intenzivno deluje tudi na gledališki sceni. Poleg ustvarjalne dejavnosti deluje tudi kot mentorica, uči balet in sodobni ples v Studiu Intakt ter drugje. Za njen avtorski prvenec Prva ljubezen, drugič (Preboleti Naceta Junkarja) in njeno plesno-gledališko udejstvovanje je v letu 2009 prejela nagrado zlata ptica. Trenutno pripravlja svoj tretji avtorski projekt z naslovom Zavoljoočeta ter koreografira predstavo Sneguljčica v SLG Celje.